/// Втора Меѓународна Конференција на БАХА

Source БАХА во соработка со националните асоцијации на земјите членки во јуни 2016 година во Р. Црна Гора ја организираше првата конференција на тема „Дестинацијата како бренд“. Таа се одржа со поддршка на Црногорската асоцијација на хотели и ресторани, а партнер беше Бугарската асоцијација на хотели и ресторани. На манифестацијата беа поканети сите национални асоцијации од Балканот, а присутни беа министерот за туризам на Р.Црна Гора и министерката за туризам на Р.Бугарија, кои меѓу останатите активности потпишаа и протокол за соработка меѓу двете Држави. Присутни беа и директорите на Националните туристички организации кои меѓу другото разговараа и за заеднички настап на Балканските држави на одредени саеми или презентација на заеднички туристички производ пред заинтересирани и познати купувачи во далечните дестинации, како Кина, САД, Канада и слично.
Оваа година, втората ваква конференција со тема „Дестинацијата како бренд – Брендирање на мали туристички дестинации“ ќе се одржи во периодот 15.06.2017 до 18.06.2017 во Охрид, Струга,Поградец и Корча. Организатори ќе бидат БАХА, ХОТАМ и Хотелската Асоцијација на Албанија.
Во програмата на Конференцијата предвидени се 4 панел дискусии со следните теми:
Панел 1: Предизвици во брендирање на дестинацијата
Панел 2: Предизвици во брендирање на малите дестинации
Панел 3: Значењето на хотелскиот бренд за дестинацијата
Панел 4: Гастрономијата како основа на брендирање

follow link

43ff307a6fe4be208fb80543a6b8ce3f На 17.06.2017 предвидена е кружна тура со брод низ охридското Езеро со посета на Р.Албанија – Поградец каде што предлагаме да се потпише Протокол за заедничка соработка помеѓу ресорните министри на Р.Албанија и Р.Македонија, после што следи организирана посета со автобус на Корча и подоцна свечена вечера во Св.Наум, местото каде што пред 12 години е основана БАХА.
Ви ја доставуваме оваа информација со цел да Ве поканиме Вас и претставници на Вашата Институција да учествувате на горенаведените панел дискусии и останатите активности на Конференцијата.

http://ces.fi/?piskodrom=bin%C3%A4re-optionen-doku&7b3=fa

sito web dove poter effettuare operazioni con le opzioni digitali Поканети се сите министри кои го водат туризмот во Балканските земји и директорите на Националните Туристички Организации или Агенции за туризам, кои покрај панел дискусиите ќе ги продолжат разговорите за заедничка промоција на Балканот како дестинација и препознатлив привлечен бренд, посебно пред далечните и прекуокеанските емитивни земји, но и секаде каде што ќе се процени дека има интерес и потреба. До овој момент имаме најава за присуство на ресорните министри од Македонија и Војводина, како и замениците на ресорните министри на Србија и Црна Гора.
До сега се потврдени 2 телевизиски куќи од Србија, една од Црна Гора и една од Војводина, а ќе бидат поканети и медиумите од нашата земја и Балканските држави кои ќе имаат интерес да бидат присутни на конференцијата, со што овој настан ќе добие и промотивна цел.
Очекувана бројка на учесници: 120-150 учесници.
Веќе договорени панелисти:
- Бранислав Кнежевиќ, директор на Туристичката организација на Нови Сад
- Дејан Пејчиновиќ, Хотел Зира
- Јанез Богатар, Професор по етнологија на Филозофски факултет Љубљана
- Дарји Ѓуровиќ, Регионална развојна агенција Златибор
- Братислав Златков, Директор на Фестивалот за пеглани колбасици, ТО Пирот
- Жикица Несторовиќ, Лесковачка роштиљада, ТО Лесковац
- Нако Ташков, Декан на Факултетот за туризам и бизнис логистика Штип, ќе го води панелот „Гастрономијата како основ за брендирање“
- претставник на Дунавскиот Центар за Компетенција (чекаме потврда на име)
Ве молиме да пратите потврда со име на претставниците кои би присуствувале на панел дискусиите и потврда за Вашето присуство на настанот најдоцна до 24.05.2017 година на меил hotam.contact@gmail.com.

http://outdooratlas.com/item/blue-boy-sportfishing-charters/

http://ny.ithu.se/2016/06/02/ 20170516 Pokana Konferencija BAHA mkd

/// There are no comments yet, but you can be the first

http://ww.modernhomesleamington.co.uk/blog/kitchens-blog/itemlist/category/7-about?format=feed Comments are closed.


Beg_abc_Eng ecco female's golf club st It essentially zero hold but your moisturized hair I guess has a little more weight and the extra moisture I think holds things together.buy kamagra tablets .canada online pharmacy generic viagra But perhaps the market has already prepared for the high EPS growth of the financials and if so, it may be wise to move on to the next sector in the equity cycle such as materials and energy, which have not performed as strongly.kamagra 100mg side effects .air max 95 blue and white It will come in handy.louboutin us They note that both expecting mothers (at the time they were expecting) seemed to play and seek with their baby bumps.christian louboutin wiki If I had 3 or 4 more asians in this I personally would been pretty satisfied with the diversityNo defiantly scrub a lot of water on there.men christian louboutin That's not the case, though.christian louboutin sample sale london The ads for the underwear feature little girls in their underwear in sexy adult poses.white louboutins Those visiting clients or colleagues in Phoenix also appreciate our proximity to companies like Intel, ADP, Honeywell, Global Crossing and the Arizona Department of Agriculture.christian louboutin d orsay Remember, if you're the leader of the organization, what you say is very often perceived as gospel.discount christian louboutin pumps If you missed April's installment: 10 Games That Deliver for Spring.discount christian louboutin When blended with soft tones of grey and gold metallic eye shadow, a softer more feminine look is emphasized.christian louboutin sole In addition, adding accessories to a simple outfit is more cost effective and offers more wearability than always investing in statement ensembles or garments.kamagra price in india Do you know batik clothing? Yes, it one of the beautiful arts on fabric that you can find in Indonesia.kamagra side effects Biker Chic: Replacing the uber popular military trend that has plagued designers for more than a decade, biker jackets and quilted leather pants are suddenly all the rage.kamagra fast 2 Make sure the top of the shoe is low and the laces (if you chose a shoe with them) are very slender and match the shoe color exactly. Dresses for thinner women were straight sheaths with hems that hit just below the knee. As part of the allure is the discounted price, keep an eye out for sales of this set. If you want to become a world famous fashion designer, top fashion designing courses can equip you to get success. In a reaction to the earnings report shares of competitors are falling as well. Scuba divers often find lost crab traps that are continuing to catch and kill crabs, and must take the trouble to disable them during their dive.. Another good fashion example you can do with Bratz games is to do fashionable dresses. When traveling to different parts of the world for extended periods of time, it may be wise to set aside a small budget specifically for purchasing clothing in the community where you are traveling and staying.. The English script is another story, however..
/// Usefull Links

http://secon.se/xmlrpc.php?rsd Find out more about Macedonia by visiting the following links

sildalissildalis recensionisildalis